Merhaba sevgili zer&efuli blog takipçilerim.Sizlere bugün çok sevdiğim vişneli mayalı çörek tarifi vericem.Alıştığımız tuzlu çörek tariflerine alternatif bu yöntem misafirleriniz tarafından da çok sevilecek eminim.Yapılışına geçelim hep beraber.
Resim yazısı ekle |
MALZEMELER
(4 KİŞİLİK)
Hamur:
• 1 paket Instant Kuru Maya veya 1 paket Yaş Maya
• 3,5 su bardağı un (385 g)
• 1 tutam tuz
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı toz şeker (100 g)
• 100 g margarin
• 1 çay bardağı ılık süt (115 g)
İç Malzeme:
• Çekirdeksiz vişne
Üzeri İçin:
• 1/2 çay bardağı pudra şekeri (50 g)
(4 KİŞİLİK)
Hamur:
• 1 paket Instant Kuru Maya veya 1 paket Yaş Maya
• 3,5 su bardağı un (385 g)
• 1 tutam tuz
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı toz şeker (100 g)
• 100 g margarin
• 1 çay bardağı ılık süt (115 g)
İç Malzeme:
• Çekirdeksiz vişne
Üzeri İçin:
• 1/2 çay bardağı pudra şekeri (50 g)
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip maya ile karıştırıyoruz. Tuz, yumurta, toz şeker, margarin ve ılık sütü ekleyip yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletttikten sonra, Hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp blendırdan geçirdiğimiz vişneleri hamurumuzun üzerine yayıyoruz.Hamurun iki tarafını ortaya doğru katlayıp birleştiriyoruz(resimdeki gibi).Daha sonra iki parmak kalınlığında olacak şekilde hamurumuzu şeritler halinde kesiyoruz.Kestiğimiz şeritleri kıvırarak iki ucunu birleştirip simit şekli veriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190-200 derecedeki fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.Bir sonraki güzel tarifte buluşmak dileğiyle.
Unu eleyip maya ile karıştırıyoruz. Tuz, yumurta, toz şeker, margarin ve ılık sütü ekleyip yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletttikten sonra, Hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp blendırdan geçirdiğimiz vişneleri hamurumuzun üzerine yayıyoruz.Hamurun iki tarafını ortaya doğru katlayıp birleştiriyoruz(resimdeki gibi).Daha sonra iki parmak kalınlığında olacak şekilde hamurumuzu şeritler halinde kesiyoruz.Kestiğimiz şeritleri kıvırarak iki ucunu birleştirip simit şekli veriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190-200 derecedeki fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.Bir sonraki güzel tarifte buluşmak dileğiyle.
Muhteşem görünüyor. dondurucudan çıkarılmış vişne ile denesem olur mu acaba? Siz mevsiminde mi yaptınız?
YanıtlaSilSorun olmaz yapabilirsiniz .Zaten birçok meyveyi donrucuda saklıyabiliyorum.Küçük çocuğum olduğu için azıcık suyla pişirip rondodan geçirip buz kalıplarına döküyorum daha sonra kalıp kalıp çıkarıp yediriyorum oğluma .Buda ayrıca bi tarif olsun size..sevgiler
YanıtlaSilçilekle olur mu
YanıtlaSilmerhaba , maya kaç gram oluyor acaba? paket mayaların ağırlığı farklılık gösteriyor da.
YanıtlaSil7 gram kadar
Sil⁹
YanıtlaSilMerhaba ben bu tarifi deneyeceğim fakat hamuru katlama kısmını pek anlayamadım. Katladığımız her iki taraf da üst üste mi gelecek?
YanıtlaSilHamuru dikdörtgen bir şekilde açıp içerisine sosu güzelce yayın ve eşit olcak şekilde sağ tarafdan ve sol taraftan mektup gibi katlayabilirsiniz
SilVisnem yok recelle yapabilir miyim
YanıtlaSil