Vişneli Harika Çörekler

Merhaba sevgili zer&efuli blog takipçilerim.Sizlere bugün çok sevdiğim vişneli mayalı çörek tarifi vericem.Alıştığımız tuzlu çörek tariflerine alternatif bu yöntem misafirleriniz tarafından da çok sevilecek eminim.Yapılışına geçelim hep beraber.


vişneli tatlı çörek yapımı,vişneli çörek nasıl yapılır
Resim yazısı ekle

MALZEMELER
(4 KİŞİLİK)
Hamur:
• 1 paket  Instant Kuru Maya veya 1 paket  Yaş Maya 
• 3,5 su bardağı un (385 g)
• 1 tutam tuz
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı toz şeker (100 g)
• 100 g margarin
• 1 çay bardağı ılık süt (115 g)
İç Malzeme:
• Çekirdeksiz vişne
Üzeri İçin:
• 1/2 çay bardağı pudra şekeri (50 g)
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip maya ile karıştırıyoruz. Tuz, yumurta, toz şeker, margarin ve ılık sütü ekleyip yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletttikten sonra, Hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp blendırdan geçirdiğimiz vişneleri hamurumuzun üzerine yayıyoruz.Hamurun iki tarafını ortaya doğru katlayıp birleştiriyoruz(resimdeki gibi).Daha sonra iki parmak kalınlığında olacak şekilde hamurumuzu şeritler halinde kesiyoruz.Kestiğimiz şeritleri kıvırarak iki ucunu birleştirip simit şekli veriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190-200 derecedeki fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.Bir sonraki güzel tarifte buluşmak dileğiyle.


Yorumlar

  1. Muhteşem görünüyor. dondurucudan çıkarılmış vişne ile denesem olur mu acaba? Siz mevsiminde mi yaptınız?

    YanıtlaSil
  2. Sorun olmaz yapabilirsiniz .Zaten birçok meyveyi donrucuda saklıyabiliyorum.Küçük çocuğum olduğu için azıcık suyla pişirip rondodan geçirip buz kalıplarına döküyorum daha sonra kalıp kalıp çıkarıp yediriyorum oğluma .Buda ayrıca bi tarif olsun size..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. merhaba , maya kaç gram oluyor acaba? paket mayaların ağırlığı farklılık gösteriyor da.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben bu tarifi deneyeceğim fakat hamuru katlama kısmını pek anlayamadım. Katladığımız her iki taraf da üst üste mi gelecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamuru dikdörtgen bir şekilde açıp içerisine sosu güzelce yayın ve eşit olcak şekilde sağ tarafdan ve sol taraftan mektup gibi katlayabilirsiniz

      Sil
  5. Visnem yok recelle yapabilir miyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder