BUZLUK BÖREĞİ-PARMAK BÖREK

Arkadaşlar ,canlar,mutfak ve yemek severler MERHABA.Bugün yine pratik ,hazır ele gelebilecek,can kurtarıcı bir tarifle karşınızdayım 'Buzluk-parmak börek'.Adından da anlaşılacağı üzere bu böreği hazırlayıp buzluğa atıp çatkapı gelen bir misafirde ve canınızın çektiği heran buzluktan çıkarıp pişirmek çok kolay.Küçük küçük sarması zahmetli gibi görünsede lokmalık olması  hem israftan hemde çok yemekten kaçınmamızı sağlıyor.Önceden haber veren komşularım için bugün sarıp dolaba attım ve gelecekleri gün çıkartıp pişirip hazırca servis edicem.Haydi tarife...

buzluk böreği parmak börek

Malzemeler:
1.   5 adet yufka
2.   beyaz peynir
3.   150 gram margarin
4.   1 buçuk su bardağı su
5.   maydonoz
6.   2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:
Öncelikle iç malzemesi olarak beyaz peyniri bir kaba alıp üzerine maydonoz doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile karıştırarak iç malzemesi elde ediyoruz.Daha sonra margarini ocakta eritip 1 buçuk su bardağı suyu üzerine ekliyoruz(böreklerin üzerine sos olarak dökeceğiz).Yufkalardan 1 tanesini alıp tezgaha seriyoruz pizza dilimi gibi olacak şekilde ne kadar küçültebilirsek üçgen dilimler halinde kesiyoruz.Aynen sigara böreği üçgenleri gibi ben bir yufkayı 16 parça olacak şekilde küçülttüm.Size kalmış daha da küçük istiyorum derseniz parça sayısını arttırabilirsiniz.Kestiğimiz üçgen yufkaların geniş kısmına peynirli harçtan koyup sarıyoruz uç kısmınada yapıştırmak için üzerine dökeceğimiz margarinli su karışımı sostan sürebilirsiniz ki ben öyle yaptım.Bütün börekleri sarıp bitirdikten sonra buzluğunuza sığabilecek bir saklama kabının içine 1 sıra börekleri diziyoruz .böreklerin heryerini ıslatacak şekilde hazırladığımız margarinli su karışımını döküyoruz.2. sıra börekleri düzmeden önce bir buzdolabı poşetini 1. sıranın üzerine koyuyoruz ki böreklerimiz yapışmasın.2. sırada da işlem aynı börekleri dizip sosla ıslatıyoruz yine buzdolabı poşeti serip 3. sıraya geçiyoruz artık kabınız kaç sıra alırsa işlemler aynı.Buzluğa atıyoruz pişireceğimiz zamanda buzlarını çözdürmeden fırın tepsimize dizip üzerlerine sos döktüğümüz için birşey sürmeye gerek kalmadan fırına sürüp pişiriyoruz.Sonuç çıtır çıtır kabarmış harika börekler.Afiyet olsun..

Yorumlar