MAKARON

Merhaba arkadaşlar bugün size makaron tarifi vericem.Konuya Fransız:)kalmamak için önce bu arkadaşı bi tanıyalım.
Makaron,bezeye benzerliği ile bilinen bir kurabiyedir. Venedik'den Fransa'ya ilk geldiğinde Fransızlar arasında çok beğenilmiştir ve Fransa'da giderek daha popüler olmuştur. Yumurta beyazı, badem tozu veya badem unu ve şeker ile yapılır.Makaron hazırlamanın en önemli püf noktası gramajlardan geçer gramajlarda ufak bi değişim olumsuz sonuçlanır.Aslında gram usulü değilde türk usulü bardak,kaşık ölçüsü kullanmayı severim ama malum kendisi fransız kurabiyesi pekde bi pahalı olunca aman ha dikkat:).Bu ölçüden yaklaşık 20 makaron çıkıyor.  



macaron-makaron yapımı


  























Kurabiyesi İçin,
  • 200 gr pudra şekeri 
  • 125 gr toz badem 
  • 180 gr toz şeker 
  • 90 gr su
  •  2 adet yumurta akı 
  • İstenilen renkte gıda boyası
Kreması İçin, 
  • 150 gr bitter çikolata 
  • 300 gr krema

Geniş bir karıştırma kabının içerisine pudra şekeri ve toz badem ilave edin. Çırpıcı yardımıyla kremsi bir kıvama gelene kadar çırpın. Renklendirme yapmak isterseniz bu esnada gıda boyası ilave edebilirsiniz. diğer bir yandan küçük bir cezvede toz şeker ve suyu şeker eriyene kadar kaynatın.
Ayrı bir yerde yumurta akları mikser yardımıyla kar beyazı renkte köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Cezvedeki şekerli suyu kaynar halde yavaş yavaş yumurta beyazına ilave edin. Karıştırma işlemi sıpatula yardımıyla ve havalandırılarak yapılmalıdır. Daha sonra yumurta beyazını toz badem ve pudra şekeri karışımına ilave edin. Aynı şekilde havalandırılarak karıştırmaya özen gösterelim.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Kurabiye hamurunu krema torbasının içine alalım. Krema torbası ucu için düz olanı tercih edilmelidir. Krema tepsiye yaklaşık 3 cm aralıklarla sıkın. Önceden ısıtılmış 120 derecelik fırında 29 dakika kadar pişirin. Macaronların içini çekmesi için piştikten sonra mutlaka tepside bekletilmesi gerekir.
Makaronlar soğurken krema hazırlanır.
 Bunun için marketlerde satılan hazır kremalar yeterli olacaktır. Krema küçük bir sos tenceresine alınarak iyice kaynatılır. Ocaktan alarak içerisine bitter çikolata ilave edilir. Kremanın sıcaklığıyla çikolataların erimesi sağlanır. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Son olarak soğuması için buzdolabında yaklaşık yarım saat kadar beklenir.

Makaronların Birleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?
Tepside bekleyen makaronlar spatula yardımıyla yağlı kağıttan ayrılır. Buzdolabında koyulaşan krema krema torbasına alınır. Krema torbası ucu olarak kurabiyede kullanılandan daha incesi kullanılır. Krema kurabiyenin tam ortasına sıkılır. Eşi olan kurabiyeyi kremanın üzerine kapatın ve hafifçe bastırın. Küçük dairesel hareketler ile kremanın yayılmasını sağlayın. Aynı işlem tüm kurabiyeler bitinceye kadar uygulanır.
Afiyet olsun.

Yorumlar